Geschiedenis

Norbert VergalleDe Concertharmonie Crescendo uit Kortrijk-Bissegem werd in 1982 opgericht door Bissegemnaar Norbert Vergalle met de bedoeling, beginnende muzikanten met het musiceren in groepsverband en met de meest verschillende muziekgenres in de harmoniemuziek vertrouwd te maken.
Norbert bouwde sinds 1982 de jeugdharmonie uit tot een volwaardig harmonieorkest en leidde het Crescendo orkest 22 jaar lang.

 


Chris Denys Chris Denys nam in 2004 het dirigeerstokje over.


Hannes Vanlancker Sedert 2010 was de jonge talentvolle Hannes Vanlancker aan het roer.


Alain Verhoeven Sinds oktober 2013 staat Alain Verhoeven voor het orkest. Alain is een ervaren dirigent, musicus en muziekleerkracht, en waagt zich ook aan eigen composities en arrangementen. Hij realiseerde al tal van muziektheaterprojecten met jongeren.


Niels De Potter Niels Depotter stoomde de Crescendoentjes klaar voor een overstap naar het instaporkest Jong Crescendo. Sinds oktober 2021 nam Lisa Verhoeven het roer over.


Lisa Verhoeven Lisa Verhoeven geeft notenleer les in Bissegem om zo de nieuwe generaties goesting te doen krijgen in samen muziek spelen. Ze nam het dirigeerstokje van Niels De Potter over bij de Crescendoentjes in oktober 2021.


Met een doorgedreven jeugdwerking is de toekomst van Crescendo verzekerd.